اسفند ماه 1402 

تکمیل خرید کتاب برای کتابخانه بیمارستان حافظ

امسال مبلغ 160 میلیون ریال به خرید کتاب برای کتابخانه این واحد اختصاص یافته بود که از کتابفروشی و انتشارات دانشگاه علوم پزشکی شیراز، 43 جلد کتاب  مطابق با فهرست ارسالی خریداری شد که این کتاب ها در موضوعات مرتبط با تخصصهای موجود در بیمارستان می باشد این کتابها همگی فهرست نویسی و در سامانه جامع کتابداری دانشگاه علوم پزشکی شیراز (کوها) ثبت و در دسترس مراجعان و اعضای کتابخانه می باشد.

 

بهمن ماه 1402 

 

اعتیاد به گوشی را با ابزارهای دیجیتال سلامت شکست دهید.

 

امروزه گوشی‌های هوشمند دیگر به عضو جدا نشدنی از بدن ما تبدیل شده‌اند. آن‌ها شاهراه دسترسی انسان به اطلاعات، ارتباطات و سرگرمی هستند که به شکل بی نقصی با زندگی روزمره ما عجین شده‌اند.

از طرفی هم این میزان ارتباط تنگاتنگ برای ما انسان‌ها هزینه دارد. اینکه دائما در حال چک کردن نوتیفیکیشن‌ها هستیم یا شبکه‌های اجتماعی را بررسی می‌کنیم، باعث می‌شود سیل دوپامین در بدن ترشح شود.

همین هورمون شادی ما را وادار می‌کند تا بیشتر و بیشتر گوشی را در دستانمان بگیریم و به محتوای آن مشغول شویم. بدین ترتیب هر بار بیش از پیش میان سرگرمی و اعتیاد خودمان را گم می‌کنیم.

مبارزه با دشمن جیبی: ابزارهای دیجیتال سلامت و جنگ با اعتیاد به گوشی هوشمند

به گزارش گجت نیوز، با بروز این نگرانی و روند شیوع اعتیاد به گوشی هوشمند در میان کاربران، سازندگان هم به فکر رفع مشکل برآمده‌اند. آن‌ها با شناسایی نقاط ضعف احتمالی در محصولات خودشان، شروع به ادغام قابلیت‌های دیجیتال سلامت در سیستم عامل کردند. این قابلیت‌ها به منظور توان‌بخشی کاربران و با ارائه بازخورد و کنترل قصد دارند عادت‌های انسان را در برابر گوشی هوشمند سالم‌تر سازند

واکاوی ساختار ابزارهای پایش سلامت

چشم انداز قابلیت‌های دیجیتالی سلامت در برندهای مختلف می‌تواند متفاوت باشد. در ادامه به تحلیل مقایسه‌ای برخی از مهم‌ترین ابزارهای موجود توجه کنید:

ابزار Apple Screen Time: یک داشبورد گسترده که میزان استفاده از هر اپلیکیشن را با جزئیات نمایش می‌دهد. همچنین در کنار آن مدت زمان صرف شده در هر دسته بندی مشخص مانند شبکه‌های اجتماعی و تعداد دفعاتی که گوشی را برداشته‌اید نشان می‌دهد. کاربران در این ابزار می‌توانند محدودیت و جدول زمان بندی استفاده برای حفظ تمرکز روی کارهای دیگر تعیین کنند. قابلیت Do Not Disturb هم در این دسته بندی قرار دارد تا کاربر بتواند به عنوان سم زدای کامل دیجیتالی از آن بهره بگیرد. ابزار Google Digital Wellbeing: این ابزار هم مانند Screen time داده‌های آماری از میزان استفاده کاربران ارائه می‌کند و در آن می‌توانید تایمر یا جدول زمان بندی استفاده از اپلیکیشن‌ها تعریف کنید. امکان Wind Down در ابزار دیجیتالی سلامت گوگل با بی صدا کردن همه نوتیفیکیشن‌ها و بهره گرفتن از Focus Mode همه اپلیکیشن‌های پرت کننده حواس را به طور موقت مسدود می‌کند. ابزار Samsung Digital Wellbeing: سامسونگ این ابزار خود را با تکیه بر مفاهیم اصلی حفظ سلامت در دنیای دیجیتالی و رویکرد کلی نگرانه توسعه داده است. این غول کره‌ای با Wellbeing امکان App Timer را با دستیار هوشمند بیکسبی ادغام کرده و آن را بر اساس زمان، موقعیت یا فعالیت کاربر فعال می‌کند. علاوه بر آن، Wind Down یک روتین آرام و بی سر و صدا برای خواب در اختیار کاربر می‌گذارد و با دستگاه‌های خانه هوشمند همگام می‌شود تا نور خانه را کاهش دهد.

این ابزارهای دیجیتال سلامت در قابلیت‌های اصلی خود شباهت‌های زیادی دارند؛ اما همچنین تفاوت‌های معناداری در میان آن‌ها وجود دارد. برای مثال، Apple Screen Time رویکرد خانواده محور با کنترل‌های مخصوص والدین ارائه می‌دهد؛ در حالی که سامسونگ با همگام سازی ابزار سلامت خود درون دستیار هوشمند بیکسبی می‌خواهد کاربران تجربه سفارشی سازی شده داشته باشند. در آخر انتخاب «بهترین پلتفرم» برای کاربر، به نیازها و ترجیحات شخصی هر فرد بستگی دارد.

آیا ابزارهای دیجیتال سلامت کافی هستند؟

میزان اثرگذاری این ابزارهای مدرن هنوز موضوع داغ بسیاری از گفتگوها و بحث‌ها قرار دارد. پژوهش‌های مرتبط، همبستگی مثبت میان استفاده از ابزارهای دیجیتال سلامت و کاهش استفاده از گوشی هوشمند نشان می‌دهند.

از طرفی برخی کارشناسان ادعا می‌کنند که تاثیر واقعی این قابلیت‌های مدرن به میزان تعهد کاربران در استفاده از آن‌ها بستگی دارد. در ادامه می‌خواهیم به شکل ویژه به نقاط قوت و همچنین محدودیت‌های این ابزارها بپردازیم.

توانمندی‌ها

هشیاری: این ابزارها می‌توانند داده‌های ارزشمندی را درباره الگوهای استفاده ارائه دهند. این داده‌ها معمولا نقش بیدار کننده را در زمینه هشدار مصرف بیش از حد گوشی همراه دارند. حدو مرزها: قابلیت App Timer و تعیین جدول زمان استفاده از اپلیکیشن‌ها به کاربر در ایجاد حد و مرز سالم کمک می‌کند تا بتواند کنترل زندگی و ساعات روز خود را در دست بگیرد. ذهن آگاهی: قابلیت‌هایی مانند Grayscale Mode و امکان بی صدا کردن نوتیفیکیشن‌ها در دوره‌های زمانی Wind Down به ایجاد آگاهی بیشتر در هنگام استفاده از گوشی همراه و بهبود کیفیت خواب انسان کمک می‌کنند.

محدودیت‌ها:

عامل قدرت اراده: موفقیت در این زمینه به تعهد کاربران بستگی دارد. افرادی که عزم راسخ‌تری دارند، می‌توانند از ابزارهای دیجیتال سلامت به شکل موثر کمک بگیرند. در حالی که سایرین ممکن است همواره به دنبال راهی برای دور زدن محدودیت‌ها باشند. تکنولوژی در مقابل تکنولوژی: همین ابزارهای دیجیتال سلامت که برای مبارزه با اعتیاد به گوشی طراحی شده‌اند، اصلا روی همان گوشی قرار دارند! همین حقیقت ممکن است باعث شود کاربران دوباره در سیکل معیوب استفاده ناآگاهانه از دستگاه گیر کنند و به آن ادامه دهند. اشاره به دلیل اصلی: این ابزارها عمدتا به عوارض استفاده بیش از حد گوشی هوشمند توجه دارند نه به دلایل اصلی ایجاد آن‌ها! استرس، ملال یا نیازهای تایید اجتماعی همچنان ممکن است دلایل اصلی باشند که کاربران را به استفاده بیش از حد دستگاه تلفن وادار می‌کنند. این عوامل در بسیاری موارد باعث می‌شوند افراد حتی با وجود اعمال محدودیت، دوباره سراغ گوشی هوشمند خود بروند. مسئولیت پذیری فردی و نقش حیاتی آن

ابزارهای دیجیتال سلامت می‌توانند هم پیمان‌های ارزشمندی باشند؛ اما مهم‌ترین مسئولیت در مدیریت استفاده از گوشی هوشمند بر عهده خود افراد قرار دارد. در ادامه برخی از مهم‌ترین استراتژی‌ها را برای افزایش سطح تاثیرگذاری آن‌ها معرفی می‌کنیم:

تعیین اهداف واقع گرایانه: با اهدافی شروع کنید که به نظرتان قابل دسترسی و واقعی باشند. سپس می‌توانید استفاده از گوشی هوشمند را به مرور زمان و تدریجی کاهش دهید. شناسایی محرک‌ها: به شناسایی موقعیت‌هایی بپردازید که باعث می‌شوند بیش از هر وقت دیگری سراغ گوشی بروید. همچنین یک مکانیسم دفاعی جانشین برای این شرایط پیدا کنید. تغییر عادت‌ها: اوقات ناکارآمدی که با گوشی می‌گذرانید را با فعالیت‌های مفید مانند مطالعه، ورزش یا گردش در طبیعت جایگزین کنید. درخواست کمک: نگرانی خود را با دوستان نزدیک، افراد خانواده یا درمانگر خود در میان بگذارید و از آن‌ها برای کمک و حمایت درخواست کنید. ترفندهایی برای بهبود بخشیدن به ابزارهای دیجیتال سلامت

در نبردی که با اعتیاد به گوشی هوشمند در پیش دارید، می‌توانید از ابزارهای دیجیتال سلامت به عنوان سلاح بسیار قدرتمند کمک بگیرید. از طرفی استفاده از این ابزارها ممکن است در نگاه اول ساده به نظر برسد؛ اما باید بهترین روش‌های بهره گرفتن را به خوبی بلد باشید. در ادامه برخی از مهم‌ترین نکته‌ها و ترفندها را برای افزایش سطح تاثیرگذاری این ابزارها به شما آموزش می‌دهیم:

نوتیفیکیشن‌های دریافتی را اصلاح کنید: سمفونی نوتیفیکیشن‌ها را بی صدا کنید: نوتیفیکیشن‌ها مانند همان آژیری هستند که توجه شما را دوباره به گوشی هوشمند جلب می‌کنند. آن‌ها را در اپلیکیشن‌های غیر ضروری بی صدا کنید و به طور کلی در اوقاتی که حفظ تمرکز برایتان اولویت دارد، به طور کلی غیر فعال سازید. به روز رسانی‌ها را زمان بندی کنید: به جای آنکه دائما به شبکه‌های اجتماعی سر بزنید و فید را تا انتهای آن اسکرول کنید، زمان معینی برای این کار در نظر بگیرید. با زمان بندی مناسب می‌توانید ایمیل‌ها و شبکه‌های اجتماعی خود را چک کنید و از استفاده بیش از حد هم دور بمانید. محیط خود را بهینه سازی کنید: محیط بدون گوشی ایجاد کنید: در محیط منزل یا محل کار خود یک موقعیت خاص در نظر بگیرید. حالا برای آن محدودیت ورود با گوشی هوشمند اعمال کنید. برای مثال هرگز روی میز غذاخوری یا تخت خواب خود گوشی نبرید. از دل برود هر آنکه از دیده برفت: وقتی در حال استراحت یا کار کردن هستید، گوشی را روی پایه گوشی یا در فاصله کوتاه از دستان خود نگه ندارید. محل شارژ گوشی را هم دورتر از موقعیتی انتخاب کنید که معمولا در آن هستید. از Grayscale استفاده کنید: از حالت Grayscale بیشتر استفاده کنید تا نمای ظاهری گوشی جذابیت کمتری برایتان داشته باشد. بدین ترتیب احتمالا تمایل شما برای مرور بی وقفه و ناآگاهانه محتوای گوشی هم کاهش پیدا می‌کند. عادت‌های خود را بازآفرینی کنید: دسترسی خود را تغییر دهید: سعی کنید در هنگام ناآرامی یا سر رفتن حوصله، دست خود را به جای گوشی برای برداشتن یک کتاب، مجله یا میان وعده سالم دراز کنید. اپلیکیشن‌ها را جابجا کنید: جای اپلیکیشن‌ها را در گوشی هوشمند خود عوض کنید. مثلا اپلیکیشن‌هایی که به آن‌ها اعتیاد پیدا کرده‌اید را از صفحه خانه گوشی حذف کنید و کاری کنید دسترسی به آن‌ها برخلاف گذشته آسان نباشد. به خودتان جایزه دهید: برای فتح هر مرحله از این سفر سم زدایی دیجیتالی به خودتان جایزه دهید. خودتان را به انجام یک فعالیت بدون حضور گوشی هوشمند دعوت کنید و برای دستاوردهای تازه جشن بگیرید. استفاده بهینه از تکنولوژی: پیشرفت خود را پایش کنید: از داده‌های ارائه شده توسط ابزارهای دیجیتال سلامت بهره بگیرید. با این داده‌ها می‌توانید روند ترک اعتیاد به گوشی را تحت نظر بگیرید و با انگیزه ادامه دهید. اپلیکیشن مفید پیدا کنید: با یک جستجوی ساده می‌توانید اپلیکیشن‌های بهبود ذهن آگاهی پیدا کنید. به کمک این اپلیکیشن‌های کاربردی و ابزارهای قبلی می‌توانید هشیاری خود را تقویت کرده و در دوره‌های زمانی نیازمند به تمرکز هم بدون عوامل حواس پرتی به کار و استراحت خود بپردازید.

 

چالش را بپذیرید: این روند برای کاهش استفاده از گوشی هوشمند را به یک بازی تبدیل کنید. خودتان را برای تجربه دوره‌های زمانی بدون حضور گوشی، به چالش بکشید. با دوستانتان به رقابت بپردازید و ببینید چه کسی می‌تواند یک روز کامل را با حداقل زمان استفاده از گوشی هوشمند بگذراند.

یادآوری:

با خودتان مهربان باشید: ممکن است در این مسیر بلغزید؛ اما نباید انگیزه خود را از دست بدهید. این موقعیت‌ها را به رسمیت بشناسید و آن‌ها را بپذیرید. دوباره به اهداف خود تعهد کنید و رو به جلو قدم بردارید. راه خود را پیدا کنید: دلیل این اقدام خود را برای کاهش استفاده از گوشی هوشمند شناسایی کنید. آیا می‌خواهید این کار را به منظور بهبود کیفیت خواب یا افزایش کارآمدی انجام دهید؟ تمایل دارید وقت بیشتری برای گذراندن در کنار خانواده داشته باشید؟ یک هدف روشن می‌تواند به شما انگیزه دهد. مسیر این سفر را گرامی بدارید: روی تغییرات مثبتی که تجربه می‌کنید، متمرکز بمانید. این تجربه‌ها می‌توانند تمرکز بهتر، استرس کمتر یا حس قدردانی تازه از درک دنیای واقعی باشند.

با استفاده از این نکته‌ها ترفندها در روتین روزانه خود می‌توانید ابزارهای دیجیتال سلامت را از کنترل کنندگان منفعل به هم پیمانان فعال تبدیل کند. بدین ترتیب ابزارها در نبرد با اعتیاد به گوشی به کمک شما می‌آیند.

به خاطر داشته باشید که هم پیمان اصلی شما در این جنگ، ترکیبی از پشتیبانی دیجیتالی و تلاش آگاهانه برای یادگیری مجدد عادت‌هایتان است. با از خودگذشتگی و کمی خلاقیت قادر خواهید بود کنترل را بر زمان و توجه خود دوباره در دست بگیرید و راه را برای زندگی دیجیتالی رضایت بخش و ذهن آگاهانه هموار سازید.

نتیجه گیری

در نبرد با اعتیاد به گوشی هوشمند، به رویکردی چند شاخه نیاز دارید. ابزارهای دیجیتال سلامت پشتیبانی ارزشمندی ارائه می‌دهند؛ اما میزان تاثیرگذاری آن‌ها به سطح تعهد کاربر و تلاش آگاهانه او برای مقابله با عوامل ریشه‌ای استفاده بیش از حد از گوشی بستگی دارد. با بهره گرفتن از این ابزارها به شکل درست، پذیرش مسئولیت عادت‌های دیجیتالی و ایجاد رابطه آگاهانه‌تر با تکنولوژی می‌توانیم کنترل زمان، توجه و سلامت خود را در این دنیای همیشه متصل در دست بگیریم.

.

 

 

دی ماه 1402 

تامین اعتبار جهت خرید کتاب برای کتابخانه بیمارستان حافظ

مبلغ 160 میلیون ریال از طرف معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شیراز برای خرید کتاب به کتابخانه بیمارستان تخصیص داده شد. این مبلغ به صورت اعتباری است و فقط می توانیم از کتابفروشی و انتشارات دانشگاه علوم پزشکی شیراز مبلغ 16 میلیون تومان خرید کتاب داشته باشیم اما با توجه به محدود بودن کتاب ها در کتابفروشی مذکور، با مسوول این کتابفروشی رایزنی هایی انجام پذیرفت تا ما فهرست کتاب های مورد نیاز را ارائه دهیم و مسوول کتابفروشی کتاب ها را تهیه کنند. که فهرست ارسالی ما به کتابفروشی نیز از درخواست هایی که مراجعین به کتابخانه ارسال می نمایند و نیاز های کتابخانه تشکیل خواهد شد.

آذر ماه 1402 

کهن‌ترین اثر جامع پزشکی ایران و اسلام رونمایی می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب کامل الصناعه الطبیه به‌تازگی برای نخستین‌بار به طور کامل به فارسی ترجمه شده است این‌کتاب قدیمی‌ترین کتاب جامع پزشکی در ایران و اسلام است و دانشمند ایرانی، علی بن عباس مجوسی اهوازی (درگذشته سال ۳۷۴ هجری قمری)، آن را نوشته است.
اثر مورد اشاره چندی پیش توسط انتشارات نگارستان اندیشه با همکاری دفتر دانشگاه مک گیل در دانشگاه تهران به چاپ رسیده است.
شیوه مؤلف در نوشتن این‌کتاب، روش رایج طبیب‌های دوره گذشته است. یعنی ابتدا به بیان کلیات (ارکان، امزجه، طبایع، اخلاط و…) می‌پردازد و بعد در بخش عملی کتاب، درباره بیماری‌های بدن از سر تا پا و روش‌های معالجه آنها و شناخت داروهای مفرد و مرکب (مشهور به قرابادین) و خاصیت این داروها نوشته است. کتاب «کامل الصناعة الطبیة»، به کتاب «ملکی» و کتاب «الکناش الملکی» هم شهرت دارد، زیرا به تشویق عضدالدوله دیلمی، پادشاه صاحب نام آل بویه تألیف شده است.
رونمایی از این مجموعه شش‌جلدی با حضور و سخنرانی مهدی محقق، حسن تاج‌بخش و سیدمحمدخالد غفاری مترجم کتاب، همراه است.
این‌برنامه روز چهارشنبه ۲۷ دی از ساعت ۱۷ در سالن خیام خانه اندیشمندان علوم انسانی واقع در خیابان انقلاب، خیابان نجات‌اللهی (ویلا)، نبش خیابان ورشو برگزار می‌شود.

آبان ماه 1402

کتاب فارماکولوژی پایه و بالینی ۲۰۲۴


فارماکولوژی علم مطالعه اثرات داروها روی سیستم‌های زیستی است. فارماکولوژی پایه در واقع به بررسی مکانیسم‌ اثر داروها روی مولکول‌ها، سلول‌ها و بافت‌ها می‌پردازد، در حالی که فارماکولوژی بالینی به کاربرد داروها در مورد درمان بیماری‌ها و بهبود سلامت انسان است.

کتاب فارماکولوژی پایه و بالینی ۲۰۲۴ کاتزونگ منبعی در مورد فارماکولوژی به زبان ساده و یکی از منابع معتبر و مرجع در این زمینه است که ویرایش جدید آن منتشر شده است. این کتاب شامل ۶۲ فصل است که به موضوعات مختلفی از جمله داروشناسی، فارماکوکینتیک، فارماکودینامیک، داروهای اعصاب و روان، داروهای قلب و عروق، داروهای ضدعفونی‌کننده، داروهای ضدسرطان، داروهای ضدالتهاب و ضددرد، داروهای اندوکرین، داروهای گوارشی، داروهای تنفسی، داروهای ادراری و داروهای ژنتیکی می‌پردازد. همچنین این کتاب شامل فصول جدیدی در مورد داروهای ضدویروسی، داروهای ضدپارازیتی، داروهای ضدآلرژی، داروهای ضد پوکی استخوان، داروهای ضدچاقی و داروهای ضدفیبروکیستیک است.

کتاب فارماکولوژی پایه و بالینی ۲۰۲۴ به عنوان یک کتاب فارماکولوژی عمومی به طور گسترده از نمودارها، جداول، تصاویر و ویدئوهای آموزشی برای توضیح مفاهیم و اصول فارماکولوژی استفاده می‌کند و شامل سوالات چندگزینه‌ای، مطالعات موردی و مرورهای کلیدی برای ارزیابی دانش و تقویت یادگیری خوانندگان است. این کتاب منبعی کامل و جامع برای آموزش فارماکولوژی به دانشجویان، پزشکان، داروسازان و پژوهشگران علاقه‌مند به فارماکولوژی است.

 

مهر ماه 1402

زکریای رازی؛ دانشوری همیشه فروزان

به نقل از گزارش ایسنا، زکریای رازی در عرصه‌های گوناگونی تحقیق کرد و نوشت. این مرد از آن همه‌چیزدان‌های روزگارش به شمار می‌رفت. در ابتدای جوانی علومی چون موسیقی، ادبیات، نجوم، ریاضی و کیمیاگری آموخت. اما از سال‌های آخر جوانی، یعنی ۳۰ سالگی به خواندن پزشکی هم شروع کرد و چنان در این حیطه تبحر یافت که بسیاری او را به‌خاطر فعالیت در همین رشته می‌شناسند.

 

ابوبکر محمدبن‌زکریابن‌یحیی رازی یا همان «زکریای رازی» خودمان در سال ۲۴۴ خورشیدی برابر با ۲۵۱ هجری قمری به دنیا آمد. زاد بومش ری بود. «رازی» در واقع اسم منسوبی به شمار می‌رفت برای کسانی که اهل آن شهر مرکزی ایرانمان بودند. حدود ۶۰ سال هم بیشتر عمر نکرد و علت مرگ وی زیاده‌روی در پژوهش بود.

رازی تمام عمرش را در دنیای دانشجویی و علم‌اندوزی سر کرد. به کم‌خوابی معروف بود. خواب را از چشمانش می‌گرفت تا لحظه‌های بیشتری بیدار و مشغول باشد؛ چنان‌که درباره‌اش گفته‌اند: «از فرط علم‌دوستی چراغ خود را در چراغدانی بر روی دیوار می‌نهاد و کتاب خود را بر آن دیوار تکیه می‌داد و به خواندن می‌پرداخت تا اگر خواب او را دررباید کتاب از دستش بیفتد و او بیدار شود و به مطالعۀ خود ادامه دهد».

این دلدادۀ خرد و دانش، در اواخر عمر گویی عاشق‌تر شده باشد، بیش از همیشه در قلمرو علم به گشت‌وگذار درآمد. در خواندن و نوشتن پرکارتر از هر زمانی شده بود، آن هم با سماجتی که چشمان او را کم‌نور کرد. دو چشمش آب آورد و با همین مرض، تمام جان و تنش ضعیف شد. یکی از شاگردان وی خواست دیدۀ استاد را جراحی کند، اما رازی راضی نشد

او که خود پزشک بود، پایان عمرش را نزدیک می‌دید و ترجیح می‌داد از درمان دست بکشد. حدسش درست بود. چندی بعد، در زمانی که احتمالاً هنوز بساط تحقیقش در گوشه‌ای پهن بود و چراغدانش درخشش داشت، یعنی در ۳۰۴ خورشیدی مطابق با ۳۱۳ هجری قمری، به خواب رفت؛ به خوابی که دیگر از آن برنخاست

زکریای رازی در همین ۶۰ سال عمرش، بیش از ۱۸۰ رسالۀ علمی نگاشت. حتی در برخی منابع، این نابغه را صاحب بیش از ۲۳۰ اثر تألیفی دانسته‌اند. به‌هرحال، ۲۶ کتاب او شناسایی شده است. این نابودی رساله‌های علمی و دانشگاهی در طول تاریخ از ابعاد مختلفی جای بررسی و واکاوی دارد. یکی از آن علل که در اینجا و دربارۀ این دانشمند درخور اعتنا محسوب می‌شود، بی‌پروایی و سرکشی بی‌حدو مرز رازی است.

او در هیچ‌ عرصه‌ای حاضر نبود چشم‌ و گوش بسته تعالیم و آموزه‌های گذشتگان را بپذیرد. جست‌وجوگری و نترسی خودش را داشت. همواره خویش را انسانی می‌یافت که در تجربه و آزمایش و تعقل آزاد است. همین رهایی، کار دستش داد حسابی و چنان‌که همه می‌دانیم در زمرۀ ملحدان تاریخمان قرار گرفت.

دشمنان زکریای رازی هم‌زمان که آثارش را از میان می‌بردند، در رد و نکوهش او قلم‌فرسایی کردند. این نوشتن‌ها در باب الحاد رازی هدیۀ گران‌قدری بود که دشمنانش ناخواسته به او دادند! مخالفانش در موقع بدوبیراه‌ گفتن به این دانشمند جمله‌هایی را از آثارش در کتاب‌های خود آورند که اگر همه را گرد آوریم، مجموعه‌ای از اندیشه‌ها و عقاید رازی می‌شود؛ همان داده‌های که از طریق کتاب‌های خودش به دستمان نرسیده است

 

در میان مخالفان او شاید ناصرخسرو قبادیانی با «سفرنامۀ» معروفش برای مان نامی آشناتر باشد. مسئلۀ دیگری که اینجا ممکن است به ذهن آید، زنده‌ماندن زکریای رازی محسوب می‌شود، علی‌رغم شهرتش به الحاد! چرا رازی با وجود آوازه‌اش به ملحد بودن آسیبی ندید و آزادانه به فعالیت‌های علمی خود ادامه داد؟ در تاریخ کم نیستند ملحدانی که سرشان را زیر آب ‌کردند.

 

شهریور ۱۴۰۲

برگزاری وبینار «مفهوم و مولفه‌های کد اخلاق پزشکی»

به اطلاع می‌رساند انجمن علمی کتابداری و اطلاع‌رسانی پزشکی ایران در نظر دارد، هفتمین وبینار خود را با عنوان: «مفهوم و مولفه‌های کد اخلاق پزشکی: درآمدی بر تدوین کد اخلاق حرفه‌ای در کتابداری و اطلاع‌رسانی پزشکی» روز چهارشنبه مورخ ۲۹ شهریورماه از ساعت ۲۰ لغایت ۲۲ به صورت مجازی برگزار نماید.

گروه هدف: اساتید، دانشجویان، بویژه کتابداران و کارکنان کتابخانه‌های علوم پزشکی و کتابخانه‌های بیمارستانی سراسر کشور

لازم به ذکر می‌باشد، برای افرادی که ثبت‌نام کرده و به میزان کافی در وبینار حضور داشته باشند، از سوی انجمن گواهی صادر خواهد شد.
 

مرداد ۱۴۰۲

 کتاب استاد بوشهری مرجع پزشکی شد
 

به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان ؛ رئیس مرکز تحقیقات پزشکی هسته‌ای خلیج‌فارس و مولف این کتاب روز سه شنبه اظهار کرد: این اثر علمی بین‌المللی شامل ۳۲ فصل و ۹۰۰ صفحه و حاوی بیش از ۶۰۰ تصویر رنگی است که تمام مباحث مربوط به روش‌های تصویربرداری پیشرفته و حتی استفاده از هوش مصنوعی در تصویربرداری را نیز در برمی‌گیرد.

پروفسور مجید اسدی با اشاره به اهمیت این کتاب در سطح بین‌المللی، افزود: کتاب تصویربرداری تشخیصی-رادیولوژی و طب هسته‌ای اثری است که به همراه دو نفر از اساتید بخش رادیولوژی دانشگاه USC کالیفرنیا آمریکا و با مشارکت ۱۵۰ متخصص مطرح و تراز اول این رشته در جهان به چاپ رسیده است
 
 
تیر ۱۴۰۲
 پیگیری جهت جابجایی سالن مطالعه
 
با توجه به اینکه گفتگوهایی در خصوص انتقال بخشی از بیمارستان به صدرا مطرح است و به سبب آن تغییراتی در چیدمان واحدها رخ خواهد داد با واحد آموزش بیمارستان رایزنی هایی انجام گرفته است تا در صورت امکان سالن مطالعه ای بزرگتر و مجهز تر را به کتابخانه اختصاص دهیم. 
خرداد ۱۴۰۲
 افزایش ساعت فعالیت سالن مطالعه
 
نظر به تقاضای دانشجویان برای افزایش ساعت فعالیت سالن مطالعه تا ساعت ۱۸ در ایام امتحانات هماهنگی های لازم با واحد حفاظت فیزیکی بیمارستان و منشی درمانگاه ها صورت پذیرفت تا مراجعانی که قصد استفاده از سالن مطالعه در ساعت بعد از ظهر را دارند با هماهنگی با منشی درمانگاهاز سالن مطالع استفاده نمایند بدیهی است که این برنامه شامل روزهای پنجشنبه و ایام تعطیلات و زمانی که درمانگاه به دلیل عدم حضور پزشک تعطیل است نمی شود. این برنامه تا پایان تابستان ادامه خواهد داشت.

اردیبهشت ۱۴۰۲

خرید کتاب جدید در سال ۱۴۰۲
 
قابل توجه مراجعین محترم به کتابخانه، متاسفانه امسال هنوز مبلغی برای خرید کتاب به کتابخانه تخصیص داده نشده است و کتاب جدیدی برای کتابخانه خریداری نشده است. فقط  تعدادی کتاب اهدایی به مجموعه اضافه شده است. به محض تخصیص بودجه خرید کتاب برای کتابخانه از فهرست درخواست های شما براساس اولویت بندی کتاب ها خریداری خواهد گردید. علاقه مندان می توانند فهرست کتاب های مورد نیاز خود را در صورت تمایل برای ما ارسال نمایند.
 
 

فروردین ۱۴۰۲

 همکاری خانم همایون با مراجعین کتابخانه در زمینه تحقیقات
 
با توجه به اینکه خانم همایون با مدرک تحصیلی دکتری ژنتیک در مجموعه واحد کتابخانه مستقر هستند همکاران، اساتید و دانشجویانی که در زمینه پژوهش ، ثبت مقاله، رفرنس نویسی و سایر موضوعات مرتبط با پژوهش پرسشی داشته باشند می توانند به خانم همایون مستقر در واحد سمعی بصری مراجعه نمایند و از همکاری ایشان بهره مند گردند.  
 
 
 
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ۱۴۰۱ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
زمستان ۱۴۰۱

افزوده شدن اتاق کنفرانس دفتر روانپزشکی به مجموعه آموزشی   (۱۴۰۱/۱۲/۰۴)

 اتاق کنفراس دفتر روانپزشکی بیمارستان به مجموعه ظرفیت های آموزشی زیر نظر کتابخانه و واحد سمعی بصری افزوده شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز آموزشی درمانی حافظ؛  در حال حاضر مجموعه فضاهای آموزشی که با برنامه ریزی واحد کتابخانه به امر آموزش دانشجویان و کارکنان اختصاص یافته بود یک سالن با ظرفیت ۸۰ صندلی (تالار شهید مدنی)  و یک کلاس آموزشی(سمعی بصری) با ظرفیت ۳۰ صندلی دانشجویی بود، اما پس از پیگیری های مستمر اتاق کنفراس روانپزشکی(اتاق شورا) که ویژه جلسات شورای بخش بود به این فضا ها افزوده گردید تا در زمینه آموزشی مورد بهره برداری قرار گیرد این اتاق نیز همانند واحد سمعی بصری در مجاورت کتابخانه قرار دارد و تعداد ۱۵ عدد صندلی مدیریتی و یک عدد میز کنفرانس هشت متری دارد. قرار است با هماهنگی با واحد کتابخانه این اتاق در اختیار آموزش به دانشجویان و کارکنان باشد.
 

جعبه ابزاری برای زندگی مدرن ۵۳ روش برای مراقبت از ذهنتان     (۱۴۰۱/۱۱/۰۹)

 
انتشار کتاب " جعبه ابزاری برای زندگی مدرن" در انتشارات ارجمند

ناشر: انتشارات ارجمند

نویسنده: دکتر اما هپبرن

مترجم: سمیرا سرایلو

شابک: ۹۷۸۶۲۲۲۵۷۵۲۴۳

قیمت اصلی: ۸۰۰,۰۰۰ ریال

قیمت با تخفیف: ۷۲۰,۰۰۰ ریال

 تصور ما از هیجانات‏مان: همیشه خوب و مسلط بر زندگی است. هیجانات ما در واقعیت: یک مجموعه هیجانات متفاوت در پاسخ به آنچه زندگی سر راهمان قرار می‏دهد است. در این کتاب صمیمانه و بخردانه روان‏شناس بالینی دکتر اما هپبرن ابزارهای کاربردی و اثبات‌شده‏ای را برای مراقبت از سلامت هیجانی و روانی هر روزه در اختیارتان قرار می‌‏دهد. با استفاده از تصویرسازی‌های خاص، دکتر هپبرن نوری درخشان را بر بخش‏هایی از مغزمان که نادیده گرفته شده می‌تابد. از شناساندن راه‏اندازهای افکار ناخوشایند گرفته تا غلبه بر ترس ناشی از مرتکب اشتباه شدن، جعبه ابزاری برای زندگی مدرن به شما کمک خواهد کرد عادات مثبتی ایجاد کنید، اعتمادبه ‏نفس و شادی بیشتری را احساس کنید و خودتان را بهتر درک کنید.
 
 
 
 
تعریف و تمجید رسانه های جهان از پزشکی ایران    (۱۴۰۱/۱۰/۱۵)

به گزارش ایران اکونومیست،آکادمیک پرس ـ الزویر (Academic) Press Elsevier یکی از معتبرترین نشریه‌های انگلیسی‌زبان آکادمیک دنیا در آمریکاست که در جامعه علمی بین‌المللی به‌دلیل محتوای باکیفیت انتشارات خود شناخته شده است و فهرست نویسندگان آن شامل کارشناسان برجسته در دنیای علمی، برندگان جایزه نوبل و پژوهشگران علمی افتخاری است.

 

این نشریه یکی از شماره‌های خود را به‌طور کامل به تاریخچه پزشکی در ایران اختصاص داده و کتابی با عنوان Hospitalization, Diagnosis, Treatment and Surgery in Iran را به چاپ رسانده است. سردبیر و نویسنده این کتاب، دکتر علی‌اکبر ولایتی، رئیس بیمارستان مسیح دانشوری است.

 

این کتاب درک کاملی از چرخه حیات پزشکی در منطقه ایران در گذر زمان ارائه میدهد و با استفاده از یک رویکرد جدول زمانی سیستماتیک، علوم پزشکی به‌طور کامل در دوره‌های زمانی مختلف پوشش داده شده است؛ هر فصل کتاب به‌طور جداگانه، تحقیقات تکنیک‌ها و روش‌های مهم در طول چرخه حیات علوم پزشکی ایران را تشریح می‌کند.

کتاب «بستری، تشخیص، درمان و جراحی در ایران: چرخه حیات علوم پزشکی» در ۲۰۸ صفحه و شامل چهار فصل به‌زبان انگلیسی نگارش شده است.

فصول کتاب شامل فصل اول بستری، تشخیص، درمان و جراحی در ایران قدیم قبل از اسلام.

فصل دوم چرخه حیات پزشکی از نظر بستری، تشخیص، درمان و جراحی بعد از اسلام.

فصل سوم چرخه حیات پزشکی جراحی از دوره ایلخانیان تا دوره جمهوری اسلامی ایران.

فصل چهارم تبادل چرخه حیات پزشکی بین ایران و سایر کشورهای توسعه‌یافته در عصر حاضر است که به‌عنوان مثال در آن به تبدیل بیمارستان سل مسیح دانشوری طی ۲۴ سال گذشته به یکی از مراجع سل و بیماری‌های ریوی در دنیا اشاره شده است.

تمام اطلاعات بر اساس استنادات منتشره معتبر در ایران و خارج از ایران گردآوری شده است. بیش از ۴۰۰ کتاب و دست‌نوشته فارسی، عربی، انگلیسی در این کتاب گردآوری، مورد بررسی و خلاصه آن با ذکر منبع آورده شده است.

کتاب حاضر برای نخستین بار به‌صورت کتابی جامع در این خصوص به‌زبان انگلیسی و در مهمترین و معتبرترین انتشارات انگلیسی‌زبان دنیا یعنی آکادمیک پرس ـ الزویر (Academic) Press Elsevier به چاپ رسیده است و در واقع حقایق بسیاری در خصوص چرخه علوم پزشکی، اهمیت علم و دانش و همچنین عملکردهای اساسی جمهوری اسلامی ایران درباره احیا و ترویج سوادآموزی، توزیع عادلانه دانش و خدمات پزشکی در کشور توسط کتاب حاضر در تاریخ به ثبت رسیده است که برگ زرینی در تاریخ نشریات علوم پزشکی به‌شمار می‌رود.

در زمان حاضر بیش از ۹ سایت بین‌المللی در حال تبلیغ این کتاب است و حدود ۲۰۰۰ نسخه آن در بازه زمانی کمتر از یک ماه به فروش رسیده است.

 
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
 
پاییز ۱۴۰۱
 آنگاه که دانشی به دیگری عطا می کنید و آنگاه که اندیشه ای شکوفا می گردد، بی شک کائنات شما را می ستایند.   (۱۴۰۱/۰۹/۰۶)
به گزارش روابط عمومی بیمارستان حافظ‌‌؛ تیم مدیریت بیمارستان به همراه کارکنان به دلیل روز کتابدار در کتابخانه واحد حاضر شدندمدیر بیمارستان گفت: امروز به بهانه روز کتاب، کتابخانه و کتابدار در کتابخانه بیمارستان و بین قفسه های کتاب حاضر شده ایم تا این روز را به کتابدار بیمارستان تبریک بگوییم و به اهمیت جایگاه کتاب در بیمارستان حافظ تاکید نماییم.احمد رضا یزدانی ادامه دادند: کاش هر روز روز کتابدار می بود تا بیشتر یادمان باشد که هر کدام موظف هستیم به مطالعه بپردازیم و نقشی در ارتقاء سطح علمی و فرهنگی جامعه داشته باشیم.
 
 
 

 

 

به گزارش کتابخانه بیمارستان حافظ ؛ به نقل از روابط‌عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز اعلام کرد کتاب «مبانی ارگونومی و مهندسی عوامل انسانی» که در این دانشگاه تهیه و منتشر شده است، از سوی خانه کتاب و ادبیات ایران، به عنوان اثر برگزیده در سی و نهمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، معرفی شد.   (۱۴۰۱/۰۸/۲۱)

 

.

به گزارش دریافتی ایرنا از روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه با اعلام این خبر گفت: کتاب سال ایران، عنوان یک جایزه نیمه ‌دولتی است که در بهمن هر سال از سوی خانه کتاب و ادبیات ایران به نویسندگان برگزیده در بخش ‌های کلیات، فلسفه و روانشناسی، دین، علوم اجتماعی، زبان، علوم کاربردی، هنر، ادبیات، تاریخ و جغرافیا اهدا می ‌شود.

مهتاب معمارپور افزود: امسال در بخش علوم کاربردی، کتاب «مبانی ارگونومی و مهندسی عوامل انسانی» به عنوان اثر برگزیده انتخاب و آیین پایانی جایزه کتاب سال نیز با حضور رییس جمهور در شهر تهران برگزار خواهد شد.

او اضافه کرد: این کتاب جامع با هدف فراهم آوری یک مرجع علمی و تخصصی در زمینه ارگونومی، به کوشش چهل نفر از اعضای هیات علمی، دانش آموختگان و دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی، از پانزده دانشگاه داخلی و خارجی، نگارش و از سوی انتشارات دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، در سال ۱۳۹۹ منتشر شده است.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به نقش موثر علی رضا چوبینه، رییس مرکز تحقیقات علوم بهداشتی دانشگاه در تهیه این اثر علمی و قدردانی از گروه نویسندگان و اداره انتشارت دانشگاه و تبریک به آنان، کتاب مبانی ارگونومی و مهندسی عوامل انسانی را نمونه ای موفق از کار علمی به صورت گروهی برشمرد.

ویراستاران علمی کتاب مبانی ارگونومی و مهندسی عوامل انسانی، علی رضا چوبینه استاد و هادی دانشمندی استادیار دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز هستند.

 

 

کتاب جامع «مقررات کاربردی پزشکی» رونمایی شد.   (۱۴۰۱/۰۷/۱۱)

 

به گزارش کتابخانه بیمارستان حافظ و به نقل از؛ خبرگزاری مهر، آئین رونمایی از کتاب جامع «مقررات کاربردی پزشکی» با حضور مسئولین وزارت بهداشت، رؤسای انجمن‌های علمی پزشکی کشور، اعضا هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز و شخصیت‌های برجسته علمی، پزشکی و حقوقی کشور همزمان با زادروز حکیم ابوعلی سینا در تهران برگزار شد.

حمیدرضا مروتی، با بیان اینکه عمده خلاءهای موجود در کسب اطلاع پیرامون مباحث پزشکی و حقوقی کشور با انتشار این کتاب رفع خواهد شد، افزود: نگارش این مجموعه نتیجه بیش از دو سال تلاش در تدوین و گردآوری مقررات پرکاربرد پزشکی است که به منظور آشنایی جامعه پزشکی با حیطه صلاحیت‌های حرفه‌ای، وظایف و مسئولیت‌های کیفری و انتظامی خود، مجازات‌های پیش بینی شده برای نقض این مسئولیت‌ها، نحوه رسیدگی به تخلفات و همچنین شناخت مراجع ذیصلاح رسیدگی و آگاهی از مقررات مرتبط با تحصیل در مقاطع بالاتر و نحوه تأسیس مطب، دفتر کار و مؤسسات درمانی به رشته تحریر درآمده که توسط انتشارات رومی منتشر شده است.

 
 
 
 
 
اخبار کتابخانه در زمستان ۱۴۰۰

 

۱-      بلاخره پس از دو سال بودجه ای از طرف معاونت تحقیقات و فناوری برای خرید کتاب به کتابخانه بیمارستان اختصاص یافت. مبلغ اختصاصی ده میلیون تومان بود که با اولویت بندی توانستیم ۵۲ عنوان کتاب برای کتابخانه خریداری نماییم. 

۲-      با توجه به راه اندازی بخش جراحی در بیمارستان، در خرید امسال کتاب هایی با موضوع جراحی نیز در لیست خرید قرار گرفت و در حال حاضر اولین کتاب ها با این موضوع برای کتابخانه خریداری شده است همکاران و اساتید گرامی از این پس می توانند کتاب های مورد نیاز خود را به مسوول کتابخانه یا مدیر بیمارستان ارجاع دهند تا در اولین فرصت ممکن برای کتابخانه تهیه گردد. 

۳-      آخرین ویرایش از کتاب های زیر در کتابخانه موجود می باشد.

 

tex book of rheumatology- kellys۲۰۱۷

neofax۲۰۲۰

novaks&berek gynecology ۲۰۲۰

 

 
  • لطفا در تنظیمات صفحه گروه های خبری را جهت نمایش انتخاب نمایید.