/
درمان دیابت از دیدگاه طب سنتی
/
دیابت یکی از بیماری های شایعی است که بسیاری از مردم جهان به آن مبتلا هستند. این بیماری را میتوان با استفاده از تغذیه مناسب و همچنین داروهای گیاهی مفید این بیماری را کنترل کرده و حتی درمان کنید.
درمان ابتدا با اصلاح سبک زندگی بویژه اصلاح تغذیه، فعالیت بدنی، خواب و کنترل استرس آغاز میشود و بسته به شرایط بیمار ممکن است داروهای گیاهی برای بیمار تجویز شود. اما رکن مهم در استفاده از داروهای گیاهی در طب سنتی، دانستن نوع تغییرات مزاجی ایجاد شده در بیمار است و این یکی از تفاوتهای درمان طب سنتی با گیاه درمانی است.
گاه طب سنتی، نگاهی بیمارمحور است. برای مثال، مطالعات زیادی بر مؤثر بودن دارچین، زنجبیل و هل در دیابت وجود دارد و گاه شکلهای دارویی آنها در داروخانهها موجود است و برای همه بیماران دیابتی توصیه شده است. در حالیکه در دیدگاه طب سنتی چنانچه دیابت از نوع گرم باشد، گیاه با مزاج گرم نباید استفاده شود.
کدو سبز که بسیاری از مردم آن را در ترکیب با ماست برای کاهش قند خون مصرف میکنند، در طب سنتی تنها برای دیابت نوع گرم قابل استفاده است. لذا گیاهانی مانند زنجبیل، هل، گزنه و گردو که به صورت افشره، جوشانده، دم نوش یا عرقیجات استفاده میشوند، در طب سنتی در دیابت سرد توصیه میشوند و جو، سماق، خرفه، جو، اسفرزه که به شکلهایی مانند خیسانده یا داخل غذاها استفاده میشوند، تنها در دیابت گرم مجاز هستند.
البته مصرف گیاهان دارویی به هیچ وجه دلیل موجهی برای قطع درمان شیمیایی (چه خوراکی چه انسولین تزریقی) نیست و از طرفی مصرف خودسرانه و بیرویه آنها ممکن است بیمار را دچار عارضه دارویی و گاه کاهش قند خون کند. بنابراین به بیماران توصیه میشود که برای تعیین نوع داروی گیاهی و میزان مصرف آن با پزشک متخصص طب سنتی مشورت کنند و از طرفی پزشک معالج خود را از این موضوع آگاه سازند.
دکتر " نسرین الدخت زمانی " پزشک طب سنتی مرکز آموزشی درمانی حافظ
نظر دهید